« Terug naar Blog

Dit is het grootste hardloopevenement van Nederland

Marathon Rotterdam 2016

De Marathon Rotterdam is het grootste hardloopevenement van Nederland. Hoe het weer zich zal houden is nog even afwachten. Dat zal een belangrijke factor kunnen zijn bij de snelste tijd dit jaar, maar die eindtijd is niet het enige streven van deze wedstrijd. De marathon in de havenstad is elk jaar een grote demonstratie van sportiviteit, inzet en oefening, van alle deelnemers en vrijwilligers.

Het jaarlijks terugkerende sportevenement is zelfs zo’n icoon van de stad geworden, dat er een film op is gebaseerd. De makers van de film ‘De Marathon’ waren van mening dat het tijd was voor een echte Rotterdams kaskraker. Wat is er dan beter, dan het op dit grootse Rotterdamse sportevenement te baseren? De film, met onder andere Martin van Waardenberg werd dan ook een groot succes, vanaf de lancering in 2012, en wordt nog steeds geroemd om de originaliteit.

Hardlopen in heel de stad

Hardlopen kun je het hele weekend, in een groot deel van de stad. En ook voor de kijkers is er dus heel wat te zien. Op zondag komt de Marathon door een groot deel van de Maasstad, maar ook op zaterdag is er al heel wat te doen. Alvast wat tips:

Op zaterdag begint om 14:30 de Kids Run, voor kinderen vanaf 7 jaar. Vanaf de Coolsingel lopen de kinderen een eigen parcours, geen hele marathon, maar 1 of 2,5 kilometer.

Ook op zaterdag: vanaf 15:30 is er de Mini Marathon, voor beginnende lopers die alvast de sfeer willen proeven. Zij starten vanaf de Coolsingel aan het lopen van 4,2 kilometer.

Zondag begint om 10:00 de echte marathon, maar misschien sta je wel op de Rotterdamse Coolsingel om je collega’s aan te moedigen. Naast een hele en een halve marathon is er namelijk ook een Business-Run, waar verschillende bedrijven aan meedoen.

De marathon is zelfs zo’n apart evenement dat er in de bijzondere citykerk van de stad een aparte kerkdienst is. Vanaf 19:00 focust men zich daar op sport en sportiviteit, en er is een collecte voor het jeugdsportfonds.

Winnen met de marathon

De Marathon Rotterdam is zo’n evenement waarbij deelnemen al een beloning op zich is. Maar natuurlijk zijn er ook geldprijzen. Op die manier verdienen de toplopers natuurlijk een mooi geldbedrag, maar in verschillende categorieën zijn er prijzen.

Let er bij het bezoeken van de marathon op dat een deel van de stad afgesloten is. Je kunt in plaats daarvan met het OV komen natuurlijk. En na afloop horen wij natuurlijk graag jouw mening. Was het ‘t ook dit jaar weer allemaal waard? En wat kan er volgend jaar beter?


« Terug naar Blog

Registreer vandaag!

of voer hier je gegevens in
Selecteer geslacht
Ik heb het Privacybeleid en de Algemene Voorwaarden gelezen, begrepen en akkoord bevonden. Ik begrijp dat ik e-mails zal ontvangen over relevante enquĂȘtes en updates van het lidmaatschap als ik gebruik wil maken van de dienst.
Ik geef toestemming voor het verzamelen, gebruiken en delen van mijn profielgegevens ten behoeve van deelname aan marktonderzoek. U kunt zich te allen tijde uitschrijven.