« Terug naar Blog

Het belang van de juiste vraag in onderzoek

De juiste vraag bij online onderzoek

Bij het doen van (online) onderzoek is het van belang de juiste vraag te stellen. Dat lijkt misschien voor de hand liggend, maar het is nog niet zo makkelijk als je misschien denkt. Met onze jarenlange ervaring zorgen we er voor dat we je de best mogelijke onderzoeken geven. Zo kunnen we jouw mening ook het best in kaart brengen, en weten we zeker dat we elkaar goed begrijpen.

We vinden het belangrijk dat we jouw mening goed begrijpen, en daarom kijken we ook steeds of onze onderzoeken nog steeds kloppen. Op die manier kunnen we blijven zorgen dat je geld kunt verdienen met onze enquêtes.

Online onderzoeken maken

Een belangrijk onderdeel van een goed onderzoek is het taalgebruik. Het is namelijk belangrijk dat de vragen die we stellen ook helemaal duidelijk zijn. Met OpinieLand richten we ons specifiek op Nederland, en we werken daar met Nederlandse onderzoekers en medewerkers. Voor onze buitenlandse sites doen we het zelfde: we gebruiken mensen die de taal en cultuur van een land begrijpen.

Denk maar eens aan de woorden die in Vlaanderen gebruikt worden, en in Nederland (bijna) niet. We spreken allemaal Nederlands, maar zulke kleine verschillen kunnen de vraag soms al anders maken. Hetzelfde geldt voor eten, en dat maakt natuurlijk heel wat uit als je een vraag stelt over eetgewoonten.

We maken onze onderzoeken ook zo makkelijk mogelijk. En we willen er ook voor zorgen dat we zo neutraal mogelijk blijven. Daarom gebruiken we niet altijd ‘leuke’ plaatjes die verder niet belangrijk zijn. We zijn namelijk op zoek naar jouw mening, en willen je niet beïnvloeden door illustraties die je onbewust op andere gedachten kunnen brengen.

Geld verdienen met online onderzoek

Doordat we zorg dragen voor de best mogelijke onderzoeken kunnen we je mening zo goed mogelijk in kaart brengen. En voor die hulp hebben we graag wat over. Je kunt bij ons dan ook geld verdienen met de vragenlijsten, doordat we voor elke volledig ingevulde vragenlijst een beloning bieden.

We maken vragenlijsten waarin we je niet laten raden wat we van je willen, zijn to the point en controleren voortdurend of de vragen die we stellen wel logisch zijn. Daarnaast nodigen we je alleen uit voor vragenlijsten die je ook echt kunt invullen, tot snel!

« Terug naar Blog

Registreer vandaag!

of voer hier je gegevens in
Selecteer geslacht
Ik heb het Privacybeleid en de Algemene Voorwaarden gelezen, begrepen en akkoord bevonden. Ik begrijp dat ik e-mails zal ontvangen over relevante enquĂȘtes en updates van het lidmaatschap als ik gebruik wil maken van de dienst.
Ik geef toestemming voor het verzamelen, gebruiken en delen van mijn profielgegevens ten behoeve van deelname aan marktonderzoek. U kunt zich te allen tijde uitschrijven.