« Terug naar Blog

Ook jij gaat later waarschijnlijk insecten eten

Zou jij insecten eten?


Het klinkt voor veel mensen nog een beetje onsmakelijk, maar er wordt steeds meer onderzoek gedaan naar het eten van insecten. Er zijn verschillende groepen mensen voor wie het eten van sommige insecten heel normaal is, maar naar de mening van de deskundigen zal het eten van de diertjes veel wijder verspreid raken. Er wordt nu bovendien ook echt serieus onderzoek gedaan, en echt geëxperimenteerd met heel veel soorten insecten.

Wat je je daarbij moet realiseren is dat insecten eigenlijk heel voedzaam zijn. Daarnaast beweren mensen ook dat de dieren, ondanks het slechte imago, eigenlijk heel smakelijk zijn. Wat denk je, zou jij er aan beginnen? Het is heel waarschijnlijk dat je nu denkt “nooit”, maar later toch eens een insectenburger voor je neus krijgt.

Samenwerking van bedrijven en hogescholen

Er wordt al insectenvoeding gemaakt, en in sommige supermarkten kun je inmiddels zelfs al bakjes insecten kopen. Daarnaast wordt de schildluis al sinds jaar en dag gebruikt om rode kleurstof van te maken. Je vindt deze van insecten gemaakte kleurstof vaak in voedsel dat een rood of roze laagje heeft.

Dat het nu echt steeds serieuzer wordt, blijkt wel uit plannen om een speciale insectencampus te bouwen in Venlo. Daar kan er dan onderzoek worden gedaan naar de beste insecten en de manieren waarop deze verwerkt kunnen worden. Hier kunnen bedrijven samenwerken met hogescholen om goed onderzoek te doen naar het eten van insecten, en de voedzaamheid van de diertjes. Zo komen in onderzoek opleidingen en bedrijven die echt producten ontwikkelen bij elkaar.

Lekker eten?

Misschien heb je al eens insecten gegeten, waarschijnlijk nog zonder dat je dat wist ook. Maar denk je dat je later ook herkenbare insecten zou eten? En wat is je mening over bijvoorbeeld insectenburgers?

Met onderzoek komen we steeds meer te weten over hoe mensen eten, en of ze open staan voor het eten van insecten. Doordat het eten van het juiste eten steeds belangrijker wordt, krijgen steeds meer bronnen van energie ook aandacht. Met insecten zou het wel eens zo kunnen zijn dat we een echt nieuwe belangrijke voedselbron hebben gevonden. Maar we zullen waarschijnlijk nog wel een hoop online onderzoeken doen voor we er echt uit zijn. Daarbij is ook jouw mening erg belangrijk.

« Terug naar Blog

Registreer vandaag!

of voer hier je gegevens in
Selecteer geslacht
Ik heb het Privacybeleid en de Algemene Voorwaarden gelezen, begrepen en akkoord bevonden. Ik begrijp dat ik e-mails zal ontvangen over relevante enquĂȘtes en updates van het lidmaatschap als ik gebruik wil maken van de dienst.
Ik geef toestemming voor het verzamelen, gebruiken en delen van mijn profielgegevens ten behoeve van deelname aan marktonderzoek. U kunt zich te allen tijde uitschrijven.