« Terug naar Blog

Moeten we een WK boycotten?

WK voetbal


Er gaan verschillende stemmen op om het WK Voetbal in 2018, dat in Rusland gehouden wordt, te boycotten. Die meningen spitsen zich vooral toe op twee gebieden: het debat rondom de aanslag op MH17, en de discussie over mogelijke omkoping.

"Jarenlang kon je bij de FIFA alleen je doel bereiken met dollars in je hand", zo zei een oud adviseur van de FIFA president vorig jaar. Daarmee bracht hij een nieuwe dimensie in de discussie over het boycotten. Eerder waren al verschillende mensen van mening dat zo’n boycot gerechtvaardigd kon zijn. De eerdere opinies verschilden vooral over de impact van MH17, en of dit reden tot een boycot zou zijn. Een onterecht toegewezen WK zou echter nog weer verdere gevolgen kunnen hebben.

Jullie mening over het WK voetbal

Omdat de meningen over het WK over verschillende deelonderwerpen gaan, waren we benieuwd hoe jullie er nu precies over denken. In sommige onderzoeken werd gesuggereerd dat ruim 60 procent voor zo’n boycot zou zijn. De spanningen rondom voetbal lopen in ieder geval, ook online, altijd hoog op.

In onze minipoll die we plaatsen gaf 42 procent aan voor een boycot te zijn. Dat is toch meer dan het aantal mensen dat zegt geen boycot van het WK Voetbal te willen: 36 procent zegt “nee”.

Zoals we zien heeft nog eens 22 procent geen mening. Waarmee onder de mensen die wel een uitgesproken mening hebben het “ja” de overhand krijgt. Toch lijkt het er niet op dat we over twee jaar daadwerkelijk een boycot gaan zien, maar wie weet wat er nog in Rusland gebeurd.

WK Rusland

Onderzoeken over voetbalkampioenschappen

We houden er bij OpinieLand ook wel van af en toe voetbal te kijken, en te onderzoeken. Natuurlijk gaan niet al onze onderzoeken over sport, maar het maakt wel een belangrijk deel uit van het leven van veel van onze leden. Daarom zorgen we er voor dat we ook in onze onderzoeken rekening houden met je vrijetijdsbesteding.

Zo krijg je steeds onderzoeken die ook echt bij je passen. Dus kijk je graag voetbal, of speel je zelf een potje, dan kan het ook best zijn dat we je daar vragen over gaan stellen in een online onderzoek. In de vragenlijsten waarmee je bij ons steeds geld kunt verdienen proberen we namelijk over talloze onderwerpen jouw mening te krijgen.

« Terug naar Blog

Registreer vandaag!

of voer hier je gegevens in
Selecteer geslacht
Ik heb het Privacybeleid en de Algemene Voorwaarden gelezen, begrepen en akkoord bevonden. Ik begrijp dat ik e-mails zal ontvangen over relevante enquĂȘtes en updates van het lidmaatschap als ik gebruik wil maken van de dienst.
Ik geef toestemming voor het verzamelen, gebruiken en delen van mijn profielgegevens ten behoeve van deelname aan marktonderzoek. U kunt zich te allen tijde uitschrijven.