« Terug naar Blog

Met wat online onderzoek vind je de gekste producten

Aparte producten en Ideeën


Is het je ooit wel eens opgevallen hoeveel vreemde producten er zijn? Na wat online onderzoek kwamen we er achter dat er zelfs handschoenen van brood bestaan. Inderdaad: dat zijn handschoenen die je kunt opeten. Lekker, maar of het echt nuttig is, is maar de vraag. Waarom bestaan die producten denk je?

Misschien worden sommige nieuwe producten alleen bedacht om de aandacht te trekken. De eetbare gouden repen lijken gemaakt als stunt, en werden in Japan ook alleen maar in een kleine oplage gemaakt. Toch is er natuurlijk vaak meer aan de hand, maar hoe zit dat precies?

Onderzoek helpt nieuwe producten ontwikkelen

Een van de redenen dat er zoveel vreemde dingen bestaan is dat het steeds makkelijker wordt allerlei speciale versies te produceren. Vroeger konden machines alleen maar grote aantallen van precies hetzelfde product maken. Tegenwoordig helpen computers ons met dezelfde snelheid allerlei variaties te maken.

Al die verschillende productvariaties komen tot stand op basis van onderzoek naar behoeften van mensen. Via online vragenlijsten wordt er bijvoorbeeld gekeken naar welke problemen mensen hebben bij het gebruik van een bestaand product. Ook kan zo’n vragenlijst ons helpen te zien waar nieuwe behoeften ontstaan. Zo kunnen we online snel met nieuwe ideeën komen, en ze ook uitproberen.

Op die manier doen wij ook onderzoek. Met vragenlijsten waarmee je online geld kunt verdienen kijken wij wat jullie denken over allerlei producten en diensten. Dat zijn vaak helemaal niet eens zulke vreemde producten, natuurlijk, maar ook voor die gekke producten wordt vaak heel wat onderzoek gedaan.

Een nieuwe hype, of een echte innovatie?

Of een product aanslaat, dat kunnen we natuurlijk ook weer heel goed onderzoeken. Niet elk nieuw product dat op de markt komt is een blijvertje. En zelfs een hype kan op zijn tijd erg goed zijn. Aan de gekste producten is misschien niet altijd veel onderzoek vooraf gegaan, maar we kunnen wel bekijken of er niet een onverwacht succesnummer bij zit. Zo helpen onze online vragenlijsten producenten ook weer verder.

We vragen ons wel af of kaarsen met schnitzelgeur, of spokenpoep nu echt de beste producten zijn. Die zullen inderdaad wel alleen geproduceerd zijn omdat ze veel aandacht opleveren. En ja, die producten bestaan echt.

« Terug naar Blog

Registreer vandaag!

of voer hier je gegevens in
Selecteer geslacht
Ik heb het Privacybeleid en de Algemene Voorwaarden gelezen, begrepen en akkoord bevonden. Ik begrijp dat ik e-mails zal ontvangen over relevante enquêtes en updates van het lidmaatschap als ik gebruik wil maken van de dienst.
Ik geef toestemming voor het verzamelen, gebruiken en delen van mijn profielgegevens ten behoeve van deelname aan marktonderzoek. U kunt zich te allen tijde uitschrijven.