« Terug naar Blog

Mannen besteden online meer dan vrouwen, blijkt uit onderzoek

Mannen geven meer uit online


Online winkelen is erg populair, ook bij leden van OpinieLand. Daar letten we op bij de beloningen die je bij ons kunt krijgen voor het meedoen aan online vragenlijsten. Wanneer je genoeg punten hebt gespaard kun je deze inwisselen voor vouchers van verschillende winkels, zoals MediaMarkt, Zalando en bol.com.

Sommige Nederlanders zijn nog niet aan ‘kopen op afstand’ toe, maar inmiddels hebben de meeste internetters de stap genomen. Uit verder onderzoek blijkt dat er niet alleen heel veel online shoppers zijn, maar ook dat mannen het fanatiekst winkelen.

Mannen geven meer uit

Uit het onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) bleek dat het aantal mensen dat online winkelt niet veel verschilt tussen mannen en vrouwen. Wel blijkt uit datzelfde onderzoek dat mannen een stuk actiever zijn.

De heren winkelen meer dan de vrouwen, en geven ook meer uit. Zo’n 9 procent van de mannen gaf in drie maanden tijd zelfs 1000 euro of meer uit, tegen 4 procent bij de vrouwen. Mannen kopen duurdere spullen online, maar winkelen ook nog eens vaker online, blijkt uit dit onderzoek.

Problemen bij online winkelen

Uit het onderzoek van het CBS blijkt verder dat vier op de tien shoppers problemen ondervindt bij het online winkelen. Zo zien we dus dat dit online onderzoek aangeeft dat het niet altijd goed gaat. Het aantal gevallen van fraude is wel toegenomen, maar is gelukkig maar een klein deel van de problemen. De meeste problemen die online shoppers ondervinden hebben te maken met late levering.

Steeds meer mensen shoppen online, en dit zal alleen nog maar meer worden. Ondanks het feit dat je een product dan niet in het echt kunt zien, is het gemak van lekker vanuit huis winkelen toch steeds vaker doorslaggevend.

Uit andere onderzoeken blijkt dat online winkelen inmiddels zo populair is dat het bedrijfsleven er ingrijpend door veranderd is. Met de vouchers die je bij OpinieLand kunt verdienen kun je online shoppen, een manier van producten kopen die nog niet zo lang geleden ondenkbaar was. Het bedrijfsleven speelt op deze manieren van shoppen in, en bedenkt bijvoorbeeld steeds meer nieuwe manieren van verpakken.

Om ook op dit soort veranderingen in te kunnen blijven spelen is weer meer online onderzoek nodig. Daarom staan er wekelijks weer nieuwe enquêtes bij ons klaar, en zijn we blij dat jullie blijven meedoen aan onze onderzoeken.

« Terug naar Blog

Registreer vandaag!

of voer hier je gegevens in
Selecteer geslacht
Ik heb het Privacybeleid en de Algemene Voorwaarden gelezen, begrepen en akkoord bevonden. Ik begrijp dat ik e-mails zal ontvangen over relevante enquĂȘtes en updates van het lidmaatschap als ik gebruik wil maken van de dienst.
Ik geef toestemming voor het verzamelen, gebruiken en delen van mijn profielgegevens ten behoeve van deelname aan marktonderzoek. U kunt zich te allen tijde uitschrijven.