« Terug naar Blog

Wat doe jij op een schrikkeldag?

Schrikkeldag kost geld


Een schrikkeldag, 29 februari, voelt een beetje als een extra dag. Maar waarschijnlijk moet je gewoon werken, studeren of op een andere manier aan de slag. En dat is misschien maar goed ook, want uit een onderzoek van het Nibud blijkt dat een extra dag ook nog eens geld kost. Deze extra dag kost een gemiddeld gezin zo’n 60 Euro, zo berekende het instituut. Moet jij op een schrikkelmaandag ook gewoon werken, of heb je echt een ‘extra dag’ in een schrikkeljaar?

Schrikkelkinderen

Mensen die geboren zijn op 29 februari blijven natuurlijk niet écht jong, maar ze kunnen wel minder vaak hun verjaardag op de ‘echte’ dag vieren. Daarom zijn er verschillende evenementen die rekening houden met ‘schrikkelkinderen’. Zo geeft een speelgoed-uitleen in Capelle aan den IJssel een speciaal cadeautje aan deze kinderen.

In sommige landen staat de extra dag in het teken van de liefde. Een Nederlandse hotelketen speelt ook op deze traditie in, en belooft een prijs te verloten onder de koppels die elkaar op 29 februari ten huwelijk hebben gevraagd. Zo kan een schrikkeldag in plaats van geld kosten, ook ineens geld opleveren. En dat is toch een leuke beloning.

Een gekke dag in februari

Februari is een beetje een vreemde maand. Dat er bijna elke vier jaar een dag bij komt, zorgt er voor dat de kalender gelijk blijft lopen met de omlooptijd van de aarde om de zon. Maar de maand heeft ook nog eens standaard minder dagen dan elke andere maand. Volgens de overlevering komt dat omdat keizer Augustus wilde dat zijn maand evenveel dagen had als de maand van Julius. Dus werd er een dag van de bijzondere maand februari afgesnoept, en kreeg Augustus ook 31 dagen. En dat houden we, ondanks andere aanpassingen, nu nog aan.

Dat soort speciale dingen vinden wij in ieder geval wel leuk. Wij zijn altijd op zoek naar het bijzondere, en daarom doen we ook dagelijks onderzoeken om jullie mening in kaart te brengen. Zo gaan we op zoek naar bijzondere nieuwe veranderingen, of dingen die opvallend hetzelfde blijven.

Door onze online enquêtes krijgen we een goed beeld van jullie mening over allerlei producten. En zo helpen jullie allerlei bedrijven weer om hun service te verbeteren. Met het meedoen aan onze online vragenlijsten verdien je ook nog eens geld, zodat je die extra dag goed doorkomt.

« Terug naar Blog

Registreer vandaag!

of voer hier je gegevens in
Selecteer geslacht
Ik heb het Privacybeleid en de Algemene Voorwaarden gelezen, begrepen en akkoord bevonden. Ik begrijp dat ik e-mails zal ontvangen over relevante enquĂȘtes en updates van het lidmaatschap als ik gebruik wil maken van de dienst.
Ik geef toestemming voor het verzamelen, gebruiken en delen van mijn profielgegevens ten behoeve van deelname aan marktonderzoek. U kunt zich te allen tijde uitschrijven.