« Terug naar Blog

Wat doe jij met de boekenweek?

nationale boekenweek


De boekenweek start weer, vanaf 12 maart is er een ruime week aan activiteiten rondom het thema van dit jaar: Duitsland. Uit onderzoek blijkt overigens dat de boekenweek vooral een ouder publiek bereikt. Jongeren zouden niet zoveel ophebben met het jaarlijkse evenement, zo stelt het onderzoek verder. Bezoek jij nog een van de activiteiten rondom deze literaire week?

Hoewel bibliotheken, schrijvers, uitgevers en boekwinkels extra aandacht besteden aan boeken in die week, worden er tijdens de boekenweek maar weinig extra boeken gekocht. Dat lieten uitgevers in 2013 weten op basis van de onderzoeken. Nu is het natuurlijk de vraag: gaat dat al beter?

Activiteiten met de boekenweek

Verschillende bibliotheken organiseren activiteiten, en die bestaan lang niet altijd uit (voor)lezen. Zo zijn er bijvoorbeeld ook filmavonden waar je terecht komt. Op die manier brengen weer meer mensen eens een bezoekje aan de bibliotheek, en komen ze in contact met de basis van veel films: boeken.

Wat is jouw mening over de boekenweek? Geef je extra geld uit aan boeken, en wat denk je van Duitsland? Voor het thema van dit jaar is gekozen omdat Nederland en Vlaanderen ‘gastland’ zijn op de Boekenbeurs in Frankfurt. Maar ga je nu ook echt meer kopen?

Kunnen er dingen verbeterd worden aan de boekenverkoop, en hoe is de kwaliteit van onze boeken? Dat zijn allemaal zaken die met nieuw onderzoek verbeterd kunnen worden, zodat de boekenbranche kan zien wat de mening van Nederlanders over de literaire wereld is.

Jouw mening telt

Met jouw mening kun je de boekenbranche weer beter maken. Of misschien bepaal jij in een onderzoek wel het onderwerp van volgend jaar. Door het geven van je mening in online onderzoek zorg je er in ieder geval voor dat jouw stem ook echt gehoord wordt. En jouw stem is erg belangrijk voor de ontwikkeling van nieuwe diensten en producten.

Bovendien help je niet alleen producten verbeteren, maar verdien je ook nog eens wat extra door het meedoen aan enquêtes.

« Terug naar Blog

Registreer vandaag!

of voer hier je gegevens in
Selecteer geslacht