« Terug naar Blog

Online onderzoek helpt een nieuw jaar in kaart te brengen

Vooruitblik 2016


In een nieuw jaar is het vaak tijd voor een vooruitblik. Die trends worden vaak gemaakt op basis van online onderzoeken. Ook trendwatchers maken, naast eigen inzicht, gebruik van onderzoeken en rapportages. Daarmee kunnen we niet alleen zien wat er de afgelopen tijd gespeeld heeft, maar ook wat we verwachten van de komende tijd. Zo kunnen we dan, samen met verzamelde feitjes, een toekomstbeeld schetsen.

Ook de gebeurtenissen in een nieuw jaar zijn de voortzetting van wat we het jaar ervoor hebben gezien. Daarom is het goed om te weten wat zich al heeft afgespeeld. Dan kunnen we natuurlijk gewoon kijken naar wat er gebeurd is, maar we kunnen ook online vragenlijsten gebruiken om de gevoelens van mensen in kaart te brengen. Daarnaast weten we natuurlijk welke resultaten enquêtes het afgelopen jaar hebben opgeleverd. Denk maar aan politieke peilingen, die trends zijn vaak heel duidelijk.

De veranderingen bij onze onderzoeken

Onderzoek helpt om steeds nieuwe verbeteringen aan te brengen. Het afgelopen jaar zijn we bezig geweest om de online vragenlijsten van OpinieLand steeds beter te maken. We luisteren hierbij ook naar jullie mening. In maart van het afgelopen jaar hebben we het bijvoorbeeld makkelijker gemaakt om online geld te verdienen. Je krijgt nu voor elk onderzoek dat je bij ons online invult punten, zo spaar je nog sneller voor beloningen.

De communicatie met onze leden is erg belangrijk. In oktober hebben we de uitleg op onze website nog eens bekeken, en hebben we meer informatie over de vragenlijsten bij OpinieLand toegevoegd.

Om de manier waarop we onderzoek doen nog duidelijker te maken zijn we weer actief aan de slag gegaan op Facebook. Vanaf juni vorig jaar zijn we daar weer aanwezig, de maand daarna lanceerden we ons blog. Daar kun je naast dit artikel allerlei leuke weetjes vinden, en informatie over het verdienen met online onderzoeken lezen.

Wat brengt het nieuwe jaar?

Met nieuwe onderzoeken brengen we de wensen en verwachtingen voor 2016 in kaart. Sommige zaken liggen al vast: zo is Nederland dit jaar EU-voorzitter. Maar juist op basis van dit soort vaststaande feiten is het mogelijk jullie mening in kaart te brengen. Door te kijken wat Nederland vindt van de gebeurtenissen in dit nieuwe jaar kunnen we steeds nieuwe dingen verbeteren en blijven inspelen op de trends.

« Terug naar Blog

Registreer vandaag!

of voer hier je gegevens in
Selecteer geslacht
Ik heb het Privacybeleid en de Algemene Voorwaarden gelezen, begrepen en akkoord bevonden. Ik begrijp dat ik e-mails zal ontvangen over relevante enquêtes en updates van het lidmaatschap als ik gebruik wil maken van de dienst.
Ik geef toestemming voor het verzamelen, gebruiken en delen van mijn profielgegevens ten behoeve van deelname aan marktonderzoek. U kunt zich te allen tijde uitschrijven.