« Terug naar Blog

Nederland leert lang door, blijkt uit onderzoek

Nederlanders blijven doorleren


Een leven lang leren, dat betekent steeds blijven bijleren door extra opleidingen en cursussen te volgen. Uit onderzoek blijkt dat we daar in Nederland heel goed in zijn. En misschien maakt ons dat wel extra flexibel. Door steeds nieuwe dingen te leren blijf je immers bij, en loop je niet langzaam achter bij nieuwe ontwikkelingen. De wereld verandert steeds, en die veranderingen gaan soms ook nog eens steeds sneller.

Uit gegevens van het Centraal Bureau voor de Statistiek die nu online staan blijkt dat Nederland op de vijfde plaats staat als het gaat om ‘blijven leren’. Het onderzoek richt zich daarbij op landen van de Europese Unie.

Onderzoek naar leren

Binnen de EU, zo blijkt uit het onderzoek, staan Frankrijk, Finland, Zweden en Denemarken nog boven ons land. Roemenië staat helemaal onderaan in het lijstje. Er is bij het onderzoekswerk gekeken naar het aantal mensen dat aangeeft dat ze nog een nieuwe cursus op opleiding volgen. Met een vijfde plaatst staan we er daarbij dus helemaal niet slecht voor.

Wat opvalt is dat in Nederland relatief veel mensen met een hoge opleiding blijven doorleren. Zij volgen na hun opleiding nog steeds extra cursussen of andere opleidingen om te kunnen blijven bijleren.

Doe jij dat ook? Blijf je bijleren, en met welke cursus ben je dan bezig? Het is in ieder geval een manier om inzetbaar te blijven. Mensen die werk gerelateerde extra opleidingen volgen, geven volgens het onderzoek ook aan dat ze vaker extra promotie hebben gemaakt. Het levert dus ook extra resultaat op.

Steeds blijven leren

Door steeds te blijven leren blijf je bij, en kom je steeds nieuwe dingen te weten. Precies datgene waar we bij OpinieLand mee bezig zijn. Wij stoppen nooit met nieuw onderzoek doen, omdat er elke dag veranderingen zijn. Daarom blijven we ook online vragenlijsten maken, om te zien wat jullie mening is. Zo leren we zelf ook elke dag bij, en maken we samen producten en diensten steeds een beetje beter.

« Terug naar Blog

Registreer vandaag!

of voer hier je gegevens in
Selecteer geslacht
Ik heb het Privacybeleid en de Algemene Voorwaarden gelezen, begrepen en akkoord bevonden. Ik begrijp dat ik e-mails zal ontvangen over relevante enquĂȘtes en updates van het lidmaatschap als ik gebruik wil maken van de dienst.
Ik geef toestemming voor het verzamelen, gebruiken en delen van mijn profielgegevens ten behoeve van deelname aan marktonderzoek. U kunt zich te allen tijde uitschrijven.