« Terug naar Blog

Zo werken onze online vragenlijsten

Hoe werken online vragenlijsten


Omdat we graag willen dat de vragen die we je stellen goed bij je passen stellen we soms vragen die misschien bijzonder op je over komen. Op deze manier zorgen we er voor dat je echt goed de vragen in onze onderzoeken kunt beantwoorden. Zo kunnen we je ook echt beloningen blijven bieden voor onze online vragenlijsten.

Een van die dingen waar we soms vragen over krijgen zijn de inleidende vragen. Soms vragen we je namelijk kort eerst naar een paar basisgegevens. Die vragen zorgen er voor dat we een beter beeld hebben van jou, zodat we kunnen beslissen of de vragenlijst ook echt bij je aansluit.

Jouw privacy in onderzoeken

We geven ook nooit persoonlijke gegevens aan onze klanten. Dan kan het soms voorkomen dat ze je zelf nog de mogelijkheid geven toch wat meer over jezelf te vertellen. Daarom zul je soms zien dat je gevraagd wordt informatie te geven die je al eerder met OpinieLand gedeeld hebt. Zo zorgen we er voor dat je altijd de controle houdt over je eigen gegevens. Die komen nergens terecht waar jij dat niet wilt.

De informatie die we zelf van jou vragen delen we dus niet zomaar, maar gebruiken we wel om onderzoeken voor jou te selecteren. Hoe beter je profiel ingevuld is, hoe beter we vragenlijsten bij jou kunnen laten aansluiten. Met een goed profiel heb je dus de meeste kans om uitgenodigd te worden, en geld te verdienen met onze online vragenlijsten.

Waarom vragen we je …

In de onderzoeken vragen we je regelmatig naar weetjes over je gedrag. In je profiel kun je een aantal zaken invullen, maar soms willen we graag specifieke dingen van je weten. Het kan ook zijn dat we gewoon benieuwd zijn naar hoe jouw situatie op dit moment is, en misschien verandert. Dan vragen we bijvoorbeeld specifiek naar welke gadgets je in huis hebt. Dat helpt onze klanten bij het ontwikkelen van nieuwe technologie.

Daarnaast vragen we je in onze enquêtes vaak om de laatste up-to-date informatie over zaken als “hoeveel kinderen heb je?”. Zo kunnen we nog beter inspelen op je gezinssituatie, en zorgen we er voor dat je geen overbodige vragen(lijsten) hoeft te beantwoorden. Dat betekent ook dat we je echt steeds een beloning kunnen geven, na elke vragenlijst.

Bij dit soort vragen geven we je ook steeds de mogelijkheid ‘geen’ in te vullen. Je kunt dus altijd dat soort inleidende vragen ook echt beantwoorden.

« Terug naar Blog

Registreer vandaag!

of voer hier je gegevens in
Selecteer geslacht
Ik heb het Privacybeleid en de Algemene Voorwaarden gelezen, begrepen en akkoord bevonden. Ik begrijp dat ik e-mails zal ontvangen over relevante enquĂȘtes en updates van het lidmaatschap als ik gebruik wil maken van de dienst.
Ik geef toestemming voor het verzamelen, gebruiken en delen van mijn profielgegevens ten behoeve van deelname aan marktonderzoek. U kunt zich te allen tijde uitschrijven.