« Terug naar Blog

Thuis werken zit weer in de lift

Cyberpesten


Het kan snel gaan, thuis werken door gebruik te maken van internet en andere ICT voorzieningen is spectaculair gestegen sinds begin deze eeuw. In 2003 kon nog geen kwart van de mensen thuis gebruik maken van technologie om thuis te werken, tegenwoordig is dat al bij driekwart van de wat grotere bedrijven. Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) laat zien dat het aandeel alleen maar toeneemt en er vanaf 2013 zelfs weer een nieuwe sterke stijging te zien is.

Op die manier wordt thuis geld verdienen steeds meer de realiteit voor veel mensen. Het werken en geld verdienen gebeurt vanuit de eigen woning, online. Het CBS noemt deze manier van werken ‘Telewerken’, waarbij het gaat om het gebruik maken van “ICT-voorzieningen” om thuis aan de slag te kunnen. En dan niet alleen via email.

Thuis aan het werk

‘Telewerken’ kan vooral in de ICT sector, dat is niet zo’n verrassing. Daarnaast blijkt uit de cijfers van het CBS dat ook de zakelijke dienstverlening goed scoort. En hoe groter het bedrijf, hoe vaker je af en toe thuis mag werken. Onder bedrijven met 250 werknemers en meer kan zelfs 96 procent van de gevallen thuis worden gewerkt, of bestaat in ieder geval die mogelijkheid voor een deel van de werknemers.

Natuurlijk kun je niet in elk beroep thuiswerken. Monteurs zullen hun eigen huis moeten verlaten, en ook schoonmakers kunnen natuurlijk niet thuis blijven zitten. Toch zien we ook onder zelfstandigen en kleine bedrijven steeds meer thuiswerkers. Veel mensen willen het gemak van vanuit huis geld verdienen en aan het werk zijn.

Voor mensen die thuis werken of aan de slag willen is het doen van online enquêtes vaak een leuk extraatje. Door mee te doen aan onze vragenlijsten kun je eenvoudig extra geld verdienen. Voor elke volledig ingevulde online vragenlijst verdien je immers een beloning.

Nederland werkt thuis

Nederland doet het goed in het lijstje met thuiswerkers, en we stijgen steeds verder. En als Nederlander hebben we natuurlijk ook allemaal onze mening klaar. Daarom is het meedoen aan enquêtes om je mening te geven ook zo populair. Het is een gemakkelijke manier om online wat extra geld te verdienen en er voor te zorgen dat je mening echt gehoord wordt.

« Terug naar Blog

Registreer vandaag!

of voer hier je gegevens in
Selecteer geslacht
Ik heb het Privacybeleid en de Algemene Voorwaarden gelezen, begrepen en akkoord bevonden. Ik begrijp dat ik e-mails zal ontvangen over relevante enquĂȘtes en updates van het lidmaatschap als ik gebruik wil maken van de dienst.
Ik geef toestemming voor het verzamelen, gebruiken en delen van mijn profielgegevens ten behoeve van deelname aan marktonderzoek. U kunt zich te allen tijde uitschrijven.