« Terug naar Blog

Met een beetje online onderzoek ga je goed op wintersport

Wintersport


Door online wat onderzoek vooraf te doen, kunnen veel wintersporters van een veel betere vakantie genieten. Er zijn grote verschillen tussen allerlei verschillende skigebieden en daarom kan het goed zijn om alvast van te voren naar wat recensies te kijken. Verder wordt er ook door de reisbureaus veel gekeken naar hoe tevreden de wintersporters nu precies zijn.

Niet gelijk boeken, maar eerst even op internet op onderzoek uit kan dus heel erg lonen. Op die manier kom je in ieder geval niet voor verrassingen te staan. Natuurlijk, eind vorig jaar lag er op veel plekken geen sneeuw, dat is niet te voorspellen. Je kunt wel kijken waar je de meeste kans hebt op een leuke wintersportvakantie.

Veel lijstjes

Er zijn veel verschillende onderzoeken, ook online, dus ook daar is het altijd even opletten. Wel blijkt dat Frankrijk het altijd goed doet. Volgens reisorganisatie Wintertrex eindigen skigebieden in Frankrijk op plaats één en twee op de ranglijst van beste skigebieden.

Lekker wintersporten kan ook in Oostenrijk, dé skigrootmacht. Bij Wintertrex eindigt het Oostenrijkse Sölden op plek drie. In een andere verkiezing eindigen de Alpen bij Kitzbühel, ook in Oostenrijk, op de eerste plek.

Het moderne en uitgebreide skigebied is dé plek om te genieten. Het dorp Kitzbühel wordt dan ook al sinds 1893 gezien als de skiplek met de perfecte winter en staat ook bekend om de vele skisport-activiteiten.

Goed vooronderzoek is het halve werk

Een goede voorbereiding kan je dus goed helpen. Uit verschillende onderzoeken blijkt ook dat veel mensen toch nog totaal onvoorbereid gaan wintersporten. Je kunt natuurlijk ter plekke lessen nemen, maar het verdient de aanbeveling toch enige fysieke oefening te doen. Zo’n serie sportschoollessen kan je dan al veel helpen, ook al leer je daar niets over skiën of snowboarden.

Met wat online onderzoek en een goede voorbereiding heb je dus veel meer profijt van een wintersportvakantie. Dat kan je ook nog eens geld opleveren, omdat je op die manier niet voor onvoorziene uitgaven komt te staan.

« Terug naar Blog

Registreer vandaag!

of voer hier je gegevens in
Selecteer geslacht
Ik heb het Privacybeleid en de Algemene Voorwaarden gelezen, begrepen en akkoord bevonden. Ik begrijp dat ik e-mails zal ontvangen over relevante enquĂȘtes en updates van het lidmaatschap als ik gebruik wil maken van de dienst.
Ik geef toestemming voor het verzamelen, gebruiken en delen van mijn profielgegevens ten behoeve van deelname aan marktonderzoek. U kunt zich te allen tijde uitschrijven.