« Terug naar Blog

Zo koos Nederland de Website van het Jaar


De website Politie.nl is Website van het Jaar geworden. Om te bepalen wie er de beste website van 2015 had, werd het Nederlandse publiek om de mening gevraagd. Hoe gaat zoiets nu in zijn werk? En zijn er nog andere ‘beste sites’?

Door naar de mening van Nederlanders over websites te kijken, is de Website van het Jaar verkiezing een echte ‘uitverkiezing’ door het publiek. In totaal zijn er ruim 820.000 mensen die hun mening hebben gegeven over de verschillende websites. Dat is een flink aantal!

Warm aanbevolen: De Website van het Jaar

Na de verkiezing kwam de site politie.nl als beste uit de bus. Dat hebben ze te danken aan de opbouw van de site. Men vraagt het Nederlandse publiek een mening te geven over de inhoud, navigatie en het design van de website.

Daarnaast wordt er gekeken naar de aanbevelingsintentie, marktonderzoekers kijken daar graag naar, zo heb je vast wel eens gemerkt. In veel onderzoeken kijken onderzoekers naar de ‘Net Promotor Score’ (NPS) die aangeeft of mensen een site, product of dienst zouden aanbevelen aan vrienden.

Zo’n waardering is belangrijk, omdat je meestal niet zomaar iets aanraadt aan vrienden. Als je iets slechts suggereert, dan vertrouwen mensen je minder snel. Daarom is “iets aanbevelen” zo’n goede manier om de kwaliteit van bijvoorbeeld een website vast te stellen. Ook puur de overweging een site aan te bevelen wordt dus vaak door onderzoekers bekeken.

Nog meer ‘Websites van het jaar’

De verkiezing van de ‘Website van het Jaar’ zit slim in elkaar. Het ligt voor de hand dat een site met veel fans ook makkelijker aan stemmen kan komen, maar de genomineerden worden ook deels door een vakjury vastgesteld. Zo kunnen ook minder populaire sites kans maken op een prijs, en gaat het niet alleen om wie zich toevallig heeft ingeschreven.

Omdat er natuurlijk heel veel verschillende soorten sites zijn, heeft de organisatie nog meer winnaars uitgeroepen. In totaal zijn Nederlanders gevraagd over 24 verschillende categorieën hun mening te geven. Zo won het forum van technieksite Tweakers.net, ‘Gathering of Tweakers’ zowel de prijs voor ‘beste website’ als populairste website’ in de categorie ‘communities. De site van de Politie is wel de beste website van al deze categorieën bij elkaar.

We willen natuurlijk de winnaars van deze prijs hartelijk feliciteren. Met deze echte publieksprijs hebben zij laten zien een echt goede site te hebben. Maar welke site is voor jullie favoriet? Ben je het eens met de mening van de rest van Nederland, of is er voor jou een heel andere site de beste?
« Terug naar Blog

Registreer vandaag!

of voer hier je gegevens in
Selecteer geslacht
Ik heb het Privacybeleid en de Algemene Voorwaarden gelezen, begrepen en akkoord bevonden. Ik begrijp dat ik e-mails zal ontvangen over relevante enquĂȘtes en updates van het lidmaatschap als ik gebruik wil maken van de dienst.
Ik geef toestemming voor het verzamelen, gebruiken en delen van mijn profielgegevens ten behoeve van deelname aan marktonderzoek. U kunt zich te allen tijde uitschrijven.