« Terug naar Blog

De vijf leukste kerstmarkten in december


We kennen steeds meer kerstmarkten, in Nederland en in onze buurlanden. Wij kunnen ons voorstellen dat je door de bomen soms het bos niet meer ziet, en gingen daarom op onderzoek uit. Eerder deze maand was de kerstmarkt in Dordrecht, een van de bekendste kerstmarkten in ons land. Maar naar onze mening valt die qua duur nog in het niet bij de grote kerstmarkten in landen om ons heen. Daar duurt zo’n markt vaak een hele maand.

Wij geven je vast een lijstje van de vijf leukste kerstmarkten die deze maand nog open zijn. Ben je al op de grote markt in Dordrecht geweest? Of maakt het je niet uit en ga je sowieso naar meerdere markten? Wij horen graag jouw mening.

De kerstmarkt van Keulen

Het is misschien wel de bekendste kerstmarkt, en ook wij kunnen er niet om heen. De kerstmarkt in het Duitse Keulen in naar de mening van veel mensen een van de mooiste van Europa. In de stad is er eigenlijk een verzameling aan kerstmarkten, waardoor er elke dag wel iets te beleven is. Zeker op zondag kun je in Keulen op veel plekken terecht, en je start natuurlijk bij de bekende Dom van Keulen.

Ja, ook dit jaar is hij gewoon open: de kerstmarkt in Brussel. De Belgen laten zich niet uit het veld slaan en organiseren een van Europa’s grootste kerstmarkten. Je kunt in Brussel nog tot januari terecht. En onze Zuiderburen hebben het ons makkelijk gemaakt: de kerstmarkt is daar gewoon iedere dag! Dit hoeft ook niet veel geld te kosten: in Brussel ben je al heel snel.

Net over de grens met Frankrijk: Lille. Daar houdt men tot 30 december nog een grote kerstmarkt. Lille is een grote bekende stad, met veel inwoners en een even grote bijpassende kerstmarkt die bestaat uit Chalets op het centrale plein.

Of wil je verder weg naar de kerstmarkt?

Allereerst is er, dicht bij huis, nog één kerstmarkt die we willen noemen. Het zal je verbazen, maar in industriestad Düsseldorf is er een van de grootste en bekendste kerstmarkten van Duitsland. De stad is met de kerst goed ingespeeld op al hun Nederlandse bezoekers, en die komen er niet voor niets. Tot en met 23 december is er in Düsseldorf elke dag een enorm gezellige drukke kerstmarkt te bezoeken.

Wie het eens verder weg wil zoeken kan in Boedapest terecht. De Hongaarse hoofdstad biedt een steeds groter wordende kerstmarkt en is als stad zelf ook enorm de moeite waard. De straten rondom het Vörösmarty plein zijn vanaf November tot 6 januari één grote kerstmarkt. Loopje wat verder naar de oever van de Donau; dan heb je ’s avonds een prachtig uitzicht op de paleizen en kerken op de heuvels aan de overkant.

Wil je vlakbij naar de markt?

Niet iedereen wil graag ver weg. Er zijn zelfs veel mensen die het liefst bij hen om de hoek een kleine kerstmarkt bezoeken. Dat is natuurlijk ook heel gezellig, en je ontmoet er veel mensen uit je eigen omgeving om eens een praatje mee te maken. Naar de mening van veel wijkbewoners zijn er toch te weinig gesprekken tussen buren. Lees voor dit soort markten je huis-aan-huis blad, en wist je dat een krant als het AD deze maand zelfs geregeld updates geeft over kerstmarkten en feesten bij jou in de buurt?

« Terug naar Blog

Registreer vandaag!

of voer hier je gegevens in
Selecteer geslacht
Ik heb het Privacybeleid en de Algemene Voorwaarden gelezen, begrepen en akkoord bevonden. Ik begrijp dat ik e-mails zal ontvangen over relevante enquĂȘtes en updates van het lidmaatschap als ik gebruik wil maken van de dienst.
Ik geef toestemming voor het verzamelen, gebruiken en delen van mijn profielgegevens ten behoeve van deelname aan marktonderzoek. U kunt zich te allen tijde uitschrijven.