« Terug naar Blog

Zo kom je pakjesavond door


Verheug jij je al op Sinterklaas? Of is het voor jou meer gewoon ‘moeten’, omdat je er elk jaar verplicht aan mee moet doen? Zeker voor mensen zonder kinderen, of met oudere kinderen, is er vaak een omschakeling nodig van een feestavond met cadeautjes en liedjes naar een ander feest. Veel mensen doen een avond met ‘surprises’, maar het vreemde is dat evenveel mensen helemaal niet van surprises maken schijnen te houden.

We vroegen ons af wat jullie mening was over Sinterklaasavond, en of pakjesavond eigenlijk wel gevierd wordt. De verdeling blijkt vrijwel in evenwicht. “Ja, ik vier pakjesavond”, zegt 44 procent van onze leden. Dat is bijna evenveel als de mensen die “Nee” antwoordden. Het aantal mensen dat wel en niet met Sinterklaasavond klaar zit voor cadeaus is dus vrijwel gelijk, zo blijkt uit onze mini-poll.

Vier tips om Sinterklaasavond te overleven

Nog eens 11 procent geeft in onze poll aan dat ze ‘soms’ pakjesavond vieren. En inderdaad, soms kom je er ook gewoon niet onderuit. Dan zit je bij schoonfamilie met een zelfgeknutselde teddybeer op schoot. Wij vinden dat een feestavond ook een feestje hoort te zijn, dus we geven je vier tips om het een beetje leuk te houden.

1. De surprise

Tot je ongenoegen moet je toch een surprise maken? Veel mensen vinden surprises maken helemaal niet zo leuk omdat ze het niet zo goed kunnen. Dan komen we al snel met excuses van ‘geen tijd’. Ben je geen kunstenaar? Houd je idee dan eenvoudig: een platte surprise is veel makkelijker te maken, en er zijn heel veel goede ideeën, denk aan een boek, een iPad, een nep-schilderij, een naambordje of een grillplaat. Alles wat je hoeft te doen is een doos bekleden met wit papier en dat te beschilderen.2. Gedichten

Het geheim van een goed sinterklaasgedicht: het hoeft geen doordacht verhaal te zijn. Sinterklaasgedichten rijmen, dus verzin gewoon een tekst met zinnen die wel kloppen, maar vooral leuk op elkaar rijmen. Ben je wel een enorm goede dichter? Maak dan geen tekst van 5 A4-tjes, dan begint de verveling toe te slaan. Probeer eens een tekst van een half kantje. In zo’n gedicht kun je duidelijk je mening laten horen, maar maak het niet te erg. Je mening geven betekent niet dat je je familie moet afkraken, zo waarschuwen we maar vast.

3. Spel

In plaats van elkaar alleen maar surprises te geven, is het ook leuk allemaal losse cadeautjes te kopen en een gezelschapsspel te spelen. Let er op dat het niet gaat om zoveel mogelijk cadeaus over te houden, maar om de leuke gesprekken die je met elkaar hebt. Het bekendste is het Sinterklaas dobbelspel, maar het wordt door studenten zo vaak gespeeld dat je er bij je schoonouders misschien geen zin meer in hebt. Probeer dus niet elk jaar hetzelfde te doen.

4. Uitgaan

Sinterklaas betekent niet dat je per se de hele avond binnen moet zitten. Het is juist een mooie gelegenheid om uit te gaan! Op veel plekken zijn speciale Sinterklaasfeesten. Denk er bijvoorbeeld ook eens aan om naar het Holland Casino te gaan, wat is er nu leuker dan kans maken op mooie prijzen terwijl je collega’s na het Sinterklaasweekend alleen maar vreselijke verhalen over plaksurprises hebben?

Sinterklaas?

Bij OpinieLand doen we verschillende onderzoeken, daarmee kun je leuke prijzen verdienen en duidelijk je mening geven over producten en diensten. En we houden er natuurlijk soms ook van zelf onze mening te geven, over Sinterklaasliederen, bijvoorbeeld. Wanneer je besluit Sinterklaas te vieren, zoals 44 procent van onze leden, dan hebben wij alvast een lijstje voor je gemaakt van de acht beste Sinterklaasliedjes.


« Terug naar Blog

Registreer vandaag!

of voer hier je gegevens in
Selecteer geslacht
Ik heb het Privacybeleid en de Algemene Voorwaarden gelezen, begrepen en akkoord bevonden. Ik begrijp dat ik e-mails zal ontvangen over relevante enquĂȘtes en updates van het lidmaatschap als ik gebruik wil maken van de dienst.
Ik geef toestemming voor het verzamelen, gebruiken en delen van mijn profielgegevens ten behoeve van deelname aan marktonderzoek. U kunt zich te allen tijde uitschrijven.