« Terug naar Blog

Social media steeds populairder onder bedrijven


Uit onderzoek in 2014 bleek dat 53 procent van de bedrijven al gebruik maakte van social media in de communicatie. De cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) nu presenteert over 2015 geven aan dat dat aantal alleen maar verder is toegenomen. Inmiddels maakt al 63 procent van de bedrijven dus gebruik van social media diensten.

Deze onderzoeken laten zien dat ‘online’ ook in het bedrijfsleven steeds populairder wordt. Dat is natuurlijk niet zo vreemd. Uit het onderzoek voor vorig jaar bleek ook al dat de Nederlanders steeds meer online te vinden zijn. Bedrijven volgen dus hun klanten. Waar mensen met elkaar in gesprek zijn, daar willen merken ook aanwezig zijn. En dat is nu op internet.

Online heb je direct contact

Vooral de Horeca is online te vinden. Zij hebben immers ook het meeste directe contact met mensen, en zoeken daarom steeds vaker dat contact ook via internet. Uit de gegevens blijkt dat, wat het CBS ‘logies’ noemt, het meeste op social media te vinden zijn. Dit zijn de hotels en bungalowparken. Dit jaar is al 89 procent van dit soort bedrijven online te vinden via een social media profiel, zoals Facebook, Twitter of Youtube.

Van de bedrijfstakken is de ICT het meest aanwezig op social media. Ook dat is waarschijnlijk weinig verrassend, aangezien hun werkzaamheden zich vaak mede op internet zelf richten. Zo’n 81 procent van deze bedrijven gebruikt zelf social media zo blijkt uit dit onderzoek.

Handig en snel

Gebruik maken van internet is snel en voor bedrijven ook steeds aantrekkelijker. Nu er meer mensen online te vinden zijn, is de kans ook groter dat klanten ook op internet zitten. Dat zorgt er voor dat het steeds handiger is om gebruik te maken van dit soort nieuwe communicatiemethoden. Zo kunnen mensen makkelijker met hun klachten bij bedrijven terecht, en kunnen de bedrijven op hun beurt gerichter met aanbiedingen komen.

Met een Facebook account is ook OpinieLand op social media aanwezig. Via die weg houden we jullie graag op de hoogte van nieuwe weetjes, bijzondere onderzoeken en houden we ook direct contact met onze panelleden. We waarderen jullie deelname aan onze online enquêtes, en dus zijn we blij dat we af en toe ook echt in gesprek kunnen komen met de mensen die OpinieLand lid zijn.

Veel van onze leden vinden het fijn dat ze geld dat ze kunnen verdienen bij ons, maar ze zijn vaak nog meer te spreken over feedback die ze krijgen van resultaten. Door via Facebook en onze emails contact te onderhouden kunnen we regelmatig wat vertellen over hoe onderzoek werkt, leuke feitjes geven en beter en gerichter onderzoek doen. Tot snel!

« Terug naar Blog

Registreer vandaag!

of voer hier je gegevens in
Selecteer geslacht
Ik heb het Privacybeleid en de Algemene Voorwaarden gelezen, begrepen en akkoord bevonden. Ik begrijp dat ik e-mails zal ontvangen over relevante enquĂȘtes en updates van het lidmaatschap als ik gebruik wil maken van de dienst.
Ik geef toestemming voor het verzamelen, gebruiken en delen van mijn profielgegevens ten behoeve van deelname aan marktonderzoek. U kunt zich te allen tijde uitschrijven.