« Terug naar Blog

De Beste Oliebol wordt pas bekend na veel onderzoek

Online recensies - OpinieLand

Mensen die in Spijkenisse wonen kunnen met een gerust hart de stad in: in hun woonplaats wordt volgens het jaarlijkse onderzoek van het Algemeen Dagblad de beste oliebol verkocht. De beste oliebol wordt niet zomaar gekozen, er komt heel wat bij kijken voor bekend wordt wie op nummer één staat.

Een van de bekendste oliebollenbakkers staat elk jaar in Rotterdam. Richard Visser werd al negen keer eerste in de test, vorig jaar eindigde hij als derde. Dit jaar staat hij nog steeds in de top-10, op plaats vijf. Zo’n test heeft heel wat om het lijf, en nu de test zo bekend is, is er ook nog eens veel meer concurrentie. Het wordt dus elk jaar moeilijker om te winnen. De winnaar van dit jaar won ook al eens eerder, en komt in het vernieuwde onderzoek nu als beste uit de bus.

Probleem: Iedereen kent het oliebollen-onderzoek

De krant zat naar eigen zeggen met een steeds vaker terugkerend probleem. Het werd steeds moeilijker het onderzoek echt goed uit te voeren. De reden is dat veel bakkers steeds beter wisten wanneer de onderzoekers van de krant langs zouden komen. Om er voor te zorgen dat elke bakker hetzelfde voordeel heeft, is er door de krant nu voor gekozen om alle kandidaten van te voren te laten weten wanneer een onderzoeker een zak oliebollen komt halen.

Uit de zak oliebollen worden een aantal exemplaren aan een groot aantal tests onderworpen. Het belangrijkst in een test als deze is natuurlijk de smaak, daarom is er ook een speciaal onderzoekspanel van twintig man bezig met proeven. Oliebollen in de top 10, en de uiteindelijke top 5 worden nog een keer geproefd. Die oliebollen worden dus 60 keer geproefd tijdens een onderzoek.

Zo kom je aan de beste oliebol

De beste oliebol bakken is een proces van veel proberen, recepten aanpassen en kijken hoe de oogst dit jaar is. Elk jaar is het beslag weer net iets anders. De bakker die dit jaar het beste uit de test komt, en zich dé oliebollenbakker van 2015 mag noemen, is Meesterbakker Voskamp uit Spijkenisse.

Zoals uit het verslag van het onderzoek blijkt, is er heel wat af geproefd en getest voor we wisten dat deze bakker op nummer één zou prijken. Eet smakelijk, ook als je niet in Spijkenisse woont!

« Terug naar Blog

Registreer vandaag!

of voer hier je gegevens in
Selecteer geslacht
Ik heb het Privacybeleid en de Algemene Voorwaarden gelezen, begrepen en akkoord bevonden. Ik begrijp dat ik e-mails zal ontvangen over relevante enquĂȘtes en updates van het lidmaatschap als ik gebruik wil maken van de dienst.
Ik geef toestemming voor het verzamelen, gebruiken en delen van mijn profielgegevens ten behoeve van deelname aan marktonderzoek. U kunt zich te allen tijde uitschrijven.