« Terug naar Blog

Dit vinden wij de vijf mooiste Kerstfilms

Online recensies - OpinieLand

De kerstdagen bestaan op televisie vaak uit veel herhalingen. En dat vinden we vaak helemaal niet zo erg, eindelijk die hele serie eens achter elkaar zien. Of allemaal gezellig kijken naar die film die we vorig jaar ook keken. Veel mensen zijn uiteindelijk toch van mening dat Kerst gaat om samen zijn, in een vertrouwd warm huis.

Wat is er nu vertrouwder dan een mooie kerstfilm? Onze nummer één zal je waarschijnlijk niet verbazen, maar wij delen toch graag de vijf films die wij zelf de mooiste kerstfilms vinden. Vijf films om deze dagen nog even lekker bij weg te zakken, en die nooit echt gaan vervelen. Zo kun je volgend jaar gerust weer kijken.

De kerstfilms die je moet zien

5. Elf

Dit is een relatief nieuwe film, maar o-zo-leuk. Elf konden we voor het eerst in 2003 bekijken, en is het verhaal van een man die als Elfje bij de kerstman leeft. Hij is ooit geadopteerd en leeft als grote man tussen de kleine elfen op de Noordpool. ‘Buddy’ gaat uiteindelijk op zoek naar zijn echte vader, in New York, wat natuurlijk bizarre taferelen oplevert. Een leuke feelgood film, met een echt kerstgevoel en veel humor.

4. The Muppet Christmas Carol

Deze Muppetfilm is gebaseerd op A Christmas Carol, het boek van Charles Dickens. Deze versie van het verhaal van de steenrijke gierigaard die door de spoken van het kerstfeest wordt bezocht is onze favoriete versie. Een verhaal dat al heel lang mee gaat, en eigenlijk in elke nieuwe versie alleen maar belangrijker wordt. Een echte kerstklassieker, maar dan met Muppets.

3. Love Actually

Eigenlijk is elke romantische komedie goed, met Kerst. Maar Love Actually speelt zich ook nog eens af in de dagen voor kerstmis, en is meer dan alleen een verhaal van een man en een vrouw die verliefd worden. Het verhaal gaat over allerlei verschillende relaties, vaders en zoons, man en vrouw en vriend en vriendin. Een goede kerstfilm over wat liefde echt kan betekenen, vinden wij.

En dit zijn de twee beste films deze Kerst

2. How The Grinch Stole Christmas

Gebaseerd op de bizarre kinderboeken van Dr. Seuss is dit een heerlijke en originele kerstfilm. De boze ‘Grinch’ haat Kerst, en gaat er op uit om het feest onmogelijk te maken. Zoals hoort bij een echte kerstfilm komt alles natuurlijk toch weer goed, maar wij vinden zo’n leuke andere insteek wel erg leuk. Een heel goede kerstfilm met een rare Grinch.

1. Home Alone

De kerstfilm der kerstfilms. En anders kijk je gewoon Home Alone 2, of 3, of 4. Met deze film werd de jonge Macaulay Culkin in één klap een megaster. Hij speelt de jonge Kevin, die door zijn ouders in huis wordt vergeten met Kerst. Alle methoden die hij verzint om een stel inbrekers van zich af te houden maken deze film al sinds 1990 dé grote kerstklassieker. Daarom is dit ook de onbetwiste nummer één.

Wat vinden jullie van kerstfilms? Volgend jaar weer Home Alone? Of is naar jullie idee die hele reeks aan herhalingen wat te veel van het goede? Wij zijn altijd benieuwd naar jullie mening over films, muziek en allerlei andere manieren waarmee je de feestdagen doorkomt. Films of geen films, wij wensen jullie alvast heel fijne dagen toe.

« Terug naar Blog

Registreer vandaag!

of voer hier je gegevens in
Selecteer geslacht
Ik heb het Privacybeleid en de Algemene Voorwaarden gelezen, begrepen en akkoord bevonden. Ik begrijp dat ik e-mails zal ontvangen over relevante enquĂȘtes en updates van het lidmaatschap als ik gebruik wil maken van de dienst.
Ik geef toestemming voor het verzamelen, gebruiken en delen van mijn profielgegevens ten behoeve van deelname aan marktonderzoek. U kunt zich te allen tijde uitschrijven.