« Terug naar Blog

Zo organiseer je de beste vrijdagmiddagborrel

De ‘vrijdagmiddagborrel’ is een begrip in Nederland. Toch is de traditionele afsluiter van de week niet overal even populair. Het kan dan ook nog best lastig zijn om een vrijdagmiddagborrel te organiseren die voor iedereen in het bedrijf een beetje leuk is.

De borrel is een plek om even te ontspannen en bij te kletsen, over het werk of privé, en dat kan alleen maar als de sfeer ook goed is. Omdat wij bij OpinieLand vinden dat je ook je mening moet kunnen geven op je werk, gunnen wij je die ontspanning natuurlijk van harte. Daarom geven we je graag een paar tips waarmee je de beste borrels organiseert.

Het is een borrel, maar je mag ook best cola drinken

Niet per se alcohol: De borrel, heet ‘borrel’, maar dat betekent niet dat je per se alcohol hoeft te drinken. Drink je zelf wel? Houd er dan ook rekening mee dat er collega’s zijn die niet drinken, nog moeten rijden of misschien zelfs nog naar een vergadering moeten. Zorg er dan ook voor dat er genoeg fris in huis is, en iets te eten naast het drinken.

Verdeel de taken: Een leuke vrijdagmiddagborrel is een  plek waar je met collega’s ontspannen gezellig kunt kletsen. Zorg er dus voor dat iedereen ook mee kan doen, dat bereik je al door zoiets simpels als de taken verdelen. Met elke week dezelfde achter de bar heb je altijd iemand die te druk in de weer is met bier tappen; afwisseling zorgt er voor dat iedereen aan de beurt komt.

Ken je verantwoordelijkheid

Een leuke borrel kan zomaar een vervelend einde betekenen als er ongelukken gebeuren. Houd er rekening mee dat jij of collega’s nog naar huis moeten. Ga je met de auto, zorg er dan voor dat je geen alcohol drinkt, of dat er iemand anders kan rijden. Zo blijft de borrel elke keer leuk.

Voor bedrijven is een borrel ook een manier om iedereen wat extra’s te geven. Een beetje gezelligheid naast het werk is minstens zo belangrijk als het geld dat je er verdient. Jouw werk is immers een groot deel van je leven.

We vroegen je ook naar jouw bedrijfsborrel

Wij vroegen jullie ook om je mening over borrels en uit een poll op OpinieLand bleek dat bij 22 procent van onze leden wel eens een vrijdagmiddagborrel wordt georganiseerd.


Van al onze leden zegt 10 procent dat er borrels worden georganiseerd, en nog eens 12 procent aan geeft dat er ‘soms’ borrels op vrijdag zijn. Dat betekent ook dat 78 procent van onze leden aangeeft dat er geen vrijdagmiddagborrels zijn op het werk.

Een leuke borrel organiseren

Gewoon langsgaan: Een belangrijk bezwaar bij borrels is dat je buiten het werk misschien niet zo goed overweg kunt met je collega’s. Dat is vaak een proces dat zich dan maar blijft herhalen; je gaat dan niet meer omdat je eerder ook nooit kwam. Daarom is het belangrijk om af en toe gewoon je gezicht te laten zien.

Je hoeft ook niet gelijk uren te blijven, heb je het na een half uurtje gezien, dan mag je gerust weer weg. Het blijkt vaak veel gezelliger dan je denkt.

Wat vind jij? Moeten bedrijven dergelijke borrels organiseren? Of horen collega’s dat soort dingen zelf maar te regelen? Wij horen in ieder geval graag jouw mening over de situatie op het werk, en doen ook regelmatig onderzoek naar bedrijven in onze online onderzoeken.

« Terug naar Blog

Registreer vandaag!

of voer hier je gegevens in
Selecteer geslacht
Ik heb het Privacybeleid en de Algemene Voorwaarden gelezen, begrepen en akkoord bevonden. Ik begrijp dat ik e-mails zal ontvangen over relevante enquĂȘtes en updates van het lidmaatschap als ik gebruik wil maken van de dienst.
Ik geef toestemming voor het verzamelen, gebruiken en delen van mijn profielgegevens ten behoeve van deelname aan marktonderzoek. U kunt zich te allen tijde uitschrijven.