« Terug naar Blog

Movember: aandacht voor gezondheid van mannen


Elke november vragen mensen de aandacht voor gezondheidsproblemen bij mannen. In de eerste plaats zijn dat de mannen zelf, die traditioneel hun snor laten staan voor de actie Movember. Maar ook vrouwen doen mee met deze actie die vooral online veel aandacht krijgt. De ‘sistas’ helpen de mannen (‘bros’) bij hun actie en kunnen net zo goed geld verdienen voor het goede doel.

Online geld verdienen voor een goed doel

Het geld dat mensen inzamelen komt den goede aan allerlei doelen voor de gezondheid van mannen. Het bekendste zijn de kankerfondsen die specifiek onderzoek doen naar prostaatkanker. De bestrijding van deze ziekte is een van de bekendste actiepunten van Movember. Maar er wordt, online en offline, actie gevoerd voor nog veel meer goede doelen.

De officiële site van de Movember Foundation noemt naast kanker ook geestelijke problemen en lichamelijke inactiviteit als gezondheidsproblemen waar mannen traditioneel veel mee kampen.

Geld inzamelen kan al door je snor te laten staan en mensen te vragen je online te sponsoren voor elke dag dat je meedoet. Zo valt er al snel heel wat geld te verdienen voor het doel van jouw keuze.

Lekker je snor laten staan

De snorrenmaand Movember ontstond oorspronkelijk toen twee Australische vrienden zich in 2003 realiseerden dat de snor niet meer echt in de mode was. Zij vonden dat daar wel weer eens verandering in mocht komen. Dat eerste ludieke idee werd al snel uitgebouwd toen bleek dat de snorren veel gesprekken op gang brachten.

De vrienden besloten de gespreksstof ten goede te benutten door er een inzameling voor het goede doel aan te koppelen. Al snel hadden ze meer dan 30.000 Euro verdiend met hun acties. En dat in het eerste actiejaar, 2004.

Meedoen of doneren

Doe jij zelf ook mee aan Movember? Of sponsor je mensen? Wij zijn benieuwd hoeveel de deelnemers dit jaar wereldwijd weer weten te verdienen. Er zijn talloze online acties om geld te verdienen. Daarnaast worden er vaak activiteiten georganiseerd om geld in te zamelen en kun je natuurlijk sportieve prestaties van collega’s en vrienden belonen met een bijdrage.

Via de site van de Movember Foundation kun je eenvoudig deelnemers zoeken en vinden die zich hebben aangesloten bij de officiële inzameling. Wij wensen alle deelnemers in ieder geval veel succes, en horen graag jouw mening over de manieren waarop mensen zo hun geld verdienen voor het goede doel.

« Terug naar Blog

Registreer vandaag!

of voer hier je gegevens in
Selecteer geslacht
Ik heb het Privacybeleid en de Algemene Voorwaarden gelezen, begrepen en akkoord bevonden. Ik begrijp dat ik e-mails zal ontvangen over relevante enquĂȘtes en updates van het lidmaatschap als ik gebruik wil maken van de dienst.
Ik geef toestemming voor het verzamelen, gebruiken en delen van mijn profielgegevens ten behoeve van deelname aan marktonderzoek. U kunt zich te allen tijde uitschrijven.