« Terug naar Blog

Meer dan 10 miljoen online shoppers in Nederland


Waar winkel jij?

Vooral het aantal mensen dat regelmatig online aankopen doet is de afgelopen jaren gestegen, dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van de lcijfers over vorig jaar. In totaal deden meer dan 10 miljoen mensen in 2014 online een aankoop.

Wij weten dat online winkelen erg populair is, ook bij onze leden. Daarom kun je de punten die je verdient bij het meedoen aan online vragenlijsten bij ons ook eenvoudig omzetten in vouchers voor verschillende populaire webshops in Nederland.

Winkel jij ook wel eens online? Of ben je nog huiverig voor het –letterlijk- kopen op afstand? Dat soort vragen komen bij ons ook langs in de vragenlijsten. Zo blijven we steeds op de hoogte van jullie wensen en ideeën, en wordt online shoppen steeds gemakkelijker.

Online betalen

Ruim 90 procent van de mensen gebruikte voor het online winkelen internetbankieren. Ondanks het feit dat creditcardmaatschappijen allerlei voordeeltjes bieden, zoals aankoopverzekeringen, worden creditcards in Nederland een stuk minder gebruikt. Vier op de tien mensen gebruikt wel eens een creditcard voor de online aankopen, dus dat is toch nog altijd zo’n 40 procent.

De e-wallet, ooit de belofte voor online shoppen, wordt nauwelijks gebruikt. Net iets meer dan drie procent van de Nederlanders gebruikt weleens zo’n virtuele portemonnee.

Betalen kun je natuurlijk ook met vouchers, die hebben een waarde die je kunt gebruiken om te betalen. De vouchers die je kunt verdienen door punten te sparen met het invullen van de enquêtes van OpinieLand kun je gebruiken om te shoppen bij onder andere bol.com, Zalando en de Bijenkorf. Daarnaast kun je bij ons ook kiezen om je beloning om te zetten naar iTunes- of PayPal-tegoed.

Reizen boeken: dat doen we online

Wat doet de Nederlander dan zoal online? Het lijkt er op dat de talloze reclames niet voor niets zijn geweest, we shoppen namelijk het vaakst online voor reizen en kleding of sportartikelen. 66 procent van de online shoppers boekt namelijk wel eens een reis online, en ook koopt 66 procent wel eens kleding online. Ook tickets voor concerten en andere evenementen zijn populair (56 procent koopt dit weleens online) maar medicijnen zijn dan weer juist heel impopulaire producten om online aan te schaffen.

Blijkbaar kopen we geneesmiddelen toch liever nog gewoon bij een ‘echte winkel’ waar we naar toe kunnen lopen. Online onderzoek kijkt juist naar dit soort voorkeuren, en geeft dus antwoord op de vraag waarom medicijnen niet vaak online gekocht worden. Doen apotheken het nu zo goed, of is online kopen nu zo onduidelijk, als je net naar medicijnen op zoek bent? Jouw antwoorden geven dus vorm aan vernieuwingen, en je spaart direct voor wat extra geld waarmee je weer verder online kunt shoppen. 
« Terug naar Blog

Registreer vandaag!

of voer hier je gegevens in
Selecteer geslacht
Ik heb het Privacybeleid en de Algemene Voorwaarden gelezen, begrepen en akkoord bevonden. Ik begrijp dat ik e-mails zal ontvangen over relevante enquĂȘtes en updates van het lidmaatschap als ik gebruik wil maken van de dienst.
Ik geef toestemming voor het verzamelen, gebruiken en delen van mijn profielgegevens ten behoeve van deelname aan marktonderzoek. U kunt zich te allen tijde uitschrijven.