« Terug naar Blog

We houden niet van bumperklevers


Nederland heeft een duidelijke mening over opdringerige mensen in het verkeer

Over weinig onderwerpen hebben we zo’n uitgesproken mening als over het verkeer. Het is een geliefd gespreksonderwerp op verjaardagen en dan vinden we natuurlijk dat we zelf beter rijden dan anderen. Uit onderzoek naar de ergernissen binnen het verkeer blijkt dat we vooral een uitgesproken mening hebben over mensen die zich opdringerig gedragen in het verkeer. We zouden de grootste ergernis zelfs in één keer weg kunnen nemen, door letterlijk niet zo dicht op onze voorganger te gaan zitten.

De twee grootste ergernissen van het afgelopen jaar zijn namelijk ‘bumperkleven’ en ‘agressief rijden’, pas daarna zien we alcoholgebruik in het verkeer als ergernis. Ook in voorgaande jaren is ‘bumperkleven’ een grote ergernis. Uit het onderzoek waarvan de resultaten online zijn gezet blijken we ons daarnaast te ergeren aan onnodig links houden en het niet aangeven van richting.

Wie doen het beter in het verkeer, mannen of vrouwen?

In een poll op OpinieLand vroegen we jullie of het nu mannen of vrouwen zijn die beter zijn in autorijden, en de resultaten zullen je verbazen. Onze leden gaven weliswaar aan dat mannen beter zijn in autorijden, maar de verschillen zijn helemaal niet groot. In totaal gaf zelfs 41 procent aan dat mannen en vrouwen even goed kunnen autorijden, terwijl iets meer als een kwart zei dat vrouwen beter rijden.

Dat betekent dat 33 procent van onze leden vindt dat mannen het beter doen in de auto. De heren komen dus beter uit het onderzoek naar voren, maar de verschillen zijn niet zo groot als dat je soms hoort. Jullie mening in een online onderzoek is dus belangrijk om te zien hoe het er nu écht voor staat.

Hoe houd je geld over?

Door je netjes aan de regels te houden zorg je er niet alleen voor dat we ons minder ergeren, het kan je ook flink wat geld besparen. Bumperkleven kost je bij een snelheid tot 80 kilometer per uur je al €280. Dat is niet mis: een leuk bedrag dat je natuurlijk liever had besteedt aan kleding, of een mooie gadget.

Zo kun je dus geld overhouden door ergernissen uit de weg te gaan. Het is ook niet voor niets dat we ons zo ergeren aan dit soort gedrag: bumperkleven is gevaarlijk voor de mensen in de auto voor je, en voor jezelf. Onnodig links rijden kan je ook al €140 kosten, dus weer naar rechts uitwijken is ook de moeite waard.

Je mening geven in onze online enquêtes

Bij OpinieLand vragen we mensen regelmatig om hun mening over het verkeer, auto’s en andere onderwerpen die betrekking hebben op jouw dagelijks leven. Doordat we in onze enquêtes rekening houden met wie je bent, kun je meedoen met vragenlijsten die ook echt belangrijk voor jou zijn.

We geven je ook nog eens een beloning voor het geven van jouw mening. Zo kun je geld verdienen met het invullen van online enquêtes en tegelijkertijd invloed uitoefenen op beslissingen van bedrijven en de overheid. Een mooie manier om wat te verdienen en direct te laten zien wat jij er van denkt.

« Terug naar Blog

Registreer vandaag!

of voer hier je gegevens in
Selecteer geslacht
Ik heb het Privacybeleid en de Algemene Voorwaarden gelezen, begrepen en akkoord bevonden. Ik begrijp dat ik e-mails zal ontvangen over relevante enquĂȘtes en updates van het lidmaatschap als ik gebruik wil maken van de dienst.
Ik geef toestemming voor het verzamelen, gebruiken en delen van mijn profielgegevens ten behoeve van deelname aan marktonderzoek. U kunt zich te allen tijde uitschrijven.