« Terug naar Blog

Dit zijn de beste records uit de Eredivisie


Van voetbal vinden we allemaal wel wat

Of je nu helemaal niets met voetbal hebt, of juist fanatiek fan bent van ‘jouw club’, deze records uit de Eredivisie blijven opmerkelijk. Veel records zijn zelfs zo lastig te verbeteren dat ze al een hele tijd staan.

Ook een leuk voetbalweetje: voor elke tien landskampioenschappen mag een club een ster op het shirt dragen. Zo heeft Ajax drie sterren. Maar wist je dat amateurclub HVV uit Den Haag óók een ster heeft? Zij beleefden hun gouden jaren tussen 1891 en 1914 en wonnen precies tien maal de landstitel. In de Eredivisie zien we hen trouwens niet terug: die bestaat pas sinds 1954.

De meeste Eredivisie doelpunten

Wie in 1960 de klassieker Feyenoord – Ajax bezocht, kreeg waar voor zijn geld. De uitslag is er een waar in Rotterdam nog wel eens over gesproken wordt, en mocht ook de recordboeken in omdat er maar liefst 14 doelpunten vielen. Feyenoord won met 9 – 5. In 1989 kon men zich bij PSV-MVV ook verheugen op een recordaantal doelpunten, maar dat was wel een minder rooskleurig record. De Limburgers schoten daar een recordaantal van 3 maal in eigen doel.

Hoe de Ajacieden of MVV-supporters precies over de wedstrijden denken, het zal niet meer zo zijn als in 1960 of 1989. Daarom doen we ook steeds online onderzoek naar wat jij nu vindt. Op die manier komen we niet alleen veel te weten over hoe producten verbeterd kunnen worden, maar ook hoe het staat met sport in Nederland.

Door het invullen van online vragenlijsten horen wij wat jij vindt. Qua bezoek gaat het met de sport in ieder geval de goede kant op de laatste jaren. Of in ieder geval: in voetbalseizoen 2008/2009 was er een recordaantal van 6 .067.288 bezoekers in de Eredivisie. Dat is veel beter dan in seizoen 1987/1988: toen waren er slechts 2.076.000 mensen die een wedstrijd bezochten. Gelukkig won Oranje daarna direct het EK om de belangstelling voor het voetbal weer aan te wakkeren.

Trouwste spelers

Nog twee mooie records: de speler die de meeste wedstrijden in de Eredivisie speelde is Pim Doesburg, hij kwam in totaal 687 keer uit, voor Sparta Rotterdam en PSV. De trouwste speler is Sander Boschker, hij kwam maar liefst 556 keer uit voor FC Twente in de Eredivisie.

En hoe trouw is de Nederlander? We vroegen jullie of je de Eredivisie, die net weer gestart is, gaat volgen. Een kleine meerderheid van 56 procent volgt de wedstrijden. In totaal antwoordt 32 procent volmondig ‘ja’ en bijna een kwart geeft aan dat ze de Eredivisie ‘een beetje’ volgen.


Bij OpinieLand leggen we niet alleen deze leuke polls aan je voor, maar ontvang je steeds uitnodiging om mee te doen aan vragenlijsten waar je geld mee kunt verdienen. Doordat we steeds kijken of een vragenlijst voor jou geschikt is, kunnen we je ook echt een beloning voor elke vragenlijst die je helemaal hebt ingevuld bieden.

Scorende keepers

De opening van dit seizoen, 2015/2016 werd gekleurd door het uitstellen van wedstrijden, maar ook door een keepersdoelpunt. Het doelpunt van ADO-doelman Martin Hansen ging de hele wereld over. Hij maakte vlak voor tijd met een ‘hakje’ de gelijkmaker tegen PSV. Het doelpunt was bijzonder door de fantastische manier van scoren en het feit dat keepers niet zo heel vaak doelpunten maken, natuurlijk. Topscorer onder de keepers is Nico van Zoghel die in totaal 7 doelpunten in de Eredivisie op zijn naam wist te schrijven.

Wij hopen nu dit seizoen nog meer van dit soort magische momenten te zien. Én we hopen ook dat we jullie dit jaar vaak terug te zien voor interessante onderzoeken. Voor het invullen van onze enquêtes wordt je ook nog eens beloond, dus waarom zou je het niet doen? We wensen jullie dan ook het komende seizoen heel veel plezier met voetbal kijken, en met de onderzoeken bij OpinieLand.

« Terug naar Blog

Registreer vandaag!

of voer hier je gegevens in
Selecteer geslacht
Ik heb het Privacybeleid en de Algemene Voorwaarden gelezen, begrepen en akkoord bevonden. Ik begrijp dat ik e-mails zal ontvangen over relevante enquĂȘtes en updates van het lidmaatschap als ik gebruik wil maken van de dienst.
Ik geef toestemming voor het verzamelen, gebruiken en delen van mijn profielgegevens ten behoeve van deelname aan marktonderzoek. U kunt zich te allen tijde uitschrijven.