« Terug naar Blog

Dit zijn de vijf leukste steden om te bezoeken


Stedentripjes in eigen land zijn een makkelijke, goedkope en leuke manier om er even tussenuit te gaan. Wat is naar jouw mening de beste stad om naar toe te gaan, Amsterdam, Rotterdam, of toch een andere stad in ons land?

Er zijn verschillende onderzoeken gedaan naar de steden die er het beste uitkomen onder de Nederlanders zelf. Voor een bezoekje heb je natuurlijk andere eisen dan wanneer je er zelf zou moeten wonen en het is dan ook niet verrassend dat ‘historische’ steden erg populair zijn.

Jullie mening over de beste stad

We vroegen de leden van OpinieLand in een klein onderzoek ook naar hun mening over de beste stad van Nederland. Maar liefst 5600 van onze leden gaven antwoord op onze vraag welke stad van Nederland ze een ander zouden aanraden. En wat blijkt, dé stad van Nederland is niet Amsterdam.

Naar de mening van onze leden is het toch echt Maastricht waar je geweest moet zijn. Opvallend is dat mannen en vrouwen het erg met elkaar eens zijn in hun oordeel over de leukste stad om te bezoeken. De heren raden Maastricht nog iets sterker aan dan de vrouwen, maar de top 5 leukste steden is verder precies hetzelfde.

Als we de mening van Nederland moeten geloven, dan zullen we de gezellige Limburgse hoofdstad dus snel eens moeten vereren met een bezoekje. De populariteit van Maastricht is niet zo vreemd: het is een stad met een historisch centrum, staat bekend om bourgondisch en uitstekend eten en onze hoofdstad, Amsterdam, komt steeds meer onder vuur te liggen vanwege de drukke binnenstad.

 

Dit is de top vijf van Nederland

De top vijf wordt verder volgemaakt met Amsterdam, ’s-Hertogenbosch en -op enige afstand- Groningen en Haarlem. We hebben in dit onderzoek gekeken naar de mening over de steden die het beste naar voren komen onder de Nederlandse bezoekers. Uit onderzoeken komt naar voren dat horeca- en cultuuraanbod in het oordeel van de bewoners erg belangrijk zijn. Bezoekers kijken daarnaast vooral naar het stadshart.

Met die eisen is Maastricht dus een erg logische keuze, en de perfecte tip voor een dagje uit. Of misschien is een lang weekend nog wel een betere optie: een bezoek aan een stad kun je immers bijna nooit echt goed doen in één korte dag. Waar zouden jullie zelf heen gaan, ook naar Maastricht? Of is er naar jullie mening een andere, veel betere stad te vinden?

Of mensen graag binnen Nederland op stedentrip gaan, of liever ergens anders hun weekends plannen, is een van de dingen waar we ook bij OpinieLand onderzoek naar doen. We vragen je mening niet alleen omdat het goed is om te horen wat jullie er van vinden, maar ook om reizen, horeca en het cultuuraanbod beter te maken: jouw mening helpt bij het verbeteren van stedentrips.

« Terug naar Blog

Registreer vandaag!

of voer hier je gegevens in
Selecteer geslacht
Ik heb het Privacybeleid en de Algemene Voorwaarden gelezen, begrepen en akkoord bevonden. Ik begrijp dat ik e-mails zal ontvangen over relevante enquêtes en updates van het lidmaatschap als ik gebruik wil maken van de dienst.
Ik geef toestemming voor het verzamelen, gebruiken en delen van mijn profielgegevens ten behoeve van deelname aan marktonderzoek. U kunt zich te allen tijde uitschrijven.