« Terug naar Blog

Wat is jouw mening over deze kantoor hacks?

Het werk op kantoor kan vaak een stuk efficiënter. Wat je mening ook is over kantoorwerk, het opvallendste is dat veel mensen dezelfde soort ergernissen hebben. Het fijne daarvan is wel dat er ook veel oplossingen zijn bedacht. Deze lifehacks voor op kantoor zijn sóms wat ver gezocht, maar meestal gewoon erg handig.

Je moet er maar even aan denken. Wij speurden naar de meeste genoemde kantoorhacks op internet en selecteerden een top vijf voor je. Wat is jouw mening over deze handigheidjes?

Prettig vergaderen

Veel handigheidjes gaan over handig vergaderen. Dé nummer één tip is “Houd het kort”. Omdat dat gemakkelijker gezegd is dan gedaan is, is de gouden kantoorregel daarbij: altijd staand vergaderen. Zo weet je zeker dat niemand langzaam weg dut bij een vergadering, en iedereen kort zijn zegje zal doen.

Degenen die toch een extra boost nodig hebben op kantoor vertrouwen vaak op koffie. Naar de mening van de gemiddelde Nederlander is koffie de beste hulp op kantoor. De grootste ergernis is dan ook ‘vieze koffie’. Dat kun je gemakkelijk voorkomen door te zorgen dat koffie altijd vers is. Gebruik twee bekertjes om eenvoudig bij te houden wanneer de koffie voor het laatst is ververst.

Gebruik apps

We krijgen het steeds drukker op kantoor. Het gebruik van apps is een van de meest voorkomende oplossing om enige orde op zaken te stellen. Wij stelden al eens een lijstje van 5 must-have apps voor je op. Wat dacht je bijvoorbeeld van Wunderlist: op dit moment het ultieme lijstje. Geen losse briefjes meer, maar gewoon online een lijst van alle taken.

Ben je niet zo van het digitale, dan blijken eenvoudige clips die gebruikt worden om documenten te bundelen ook goed voor zo’n beetje alles. Website Mashable maakte een lijst met foto’s voor alle kantoor-oplossingen die je met eenvoudige clips kunt maken.

Altijd blijven leren?

De mening van scholen, werkgevers én werknemers is duidelijk: ‘het nieuwe werken’ bestaat steeds vaker uit “altijd blijven leren”. Maar wanneer doe je dat? Bij OpinieLand doen we onderzoek naar dit soort vragen. Wanneer kun je leren, en hoe leren mensen binnen bedrijven eigenlijk? Door antwoord te geven op zulke vragen kun je bij ons handig online geld verdienen. Elke vragenlijst geeft je namelijk recht op een beloning.

Misschien kun je de vouchers die je bij ons kunt verdienen gebruiken om eens te kijken naar podcasts. Je kent ze misschien van jaren terug: programma’s luisteren op je iPod. Tegenwoordig heeft bijna iedereen een smartphone en wordt de podcast weer populairder. Juist om te blijven leren. Luisterboeken luister je eenvoudig in de trein en ze zijn vaak leuk, ontspannend en leerzaam tegelijk. Daarnaast zijn er veel andere podcasts ook gratis te beluisteren.


« Terug naar Blog

Registreer vandaag!

of voer hier je gegevens in
Selecteer geslacht
Ik heb het Privacybeleid en de Algemene Voorwaarden gelezen, begrepen en akkoord bevonden. Ik begrijp dat ik e-mails zal ontvangen over relevante enquĂȘtes en updates van het lidmaatschap als ik gebruik wil maken van de dienst.
Ik geef toestemming voor het verzamelen, gebruiken en delen van mijn profielgegevens ten behoeve van deelname aan marktonderzoek. U kunt zich te allen tijde uitschrijven.