« Terug naar Blog

De Nederlandse mening over vakantie


Geld besparen en meer comfort als vakantietrends

Nederlanders gaan graag op vakantie, en Frankrijk blijft daarbij favoriet. Zeker nu de Tour de France dit jaar in Nederland startte zal dat nog wel even zo blijven, maar toch blijkt uit onderzoek dat de interesse in Frankrijk de afgelopen jaren niet verder toeneemt. Omdat we daarnaast wel steeds vaker andere landen bezoeken, zou het best eens kunnen dat we over een aantal jaren een ánder favoriet vakantieland hebben.

De manier waarop we vakantie vieren, verandert ook nog steeds. We willen waar voor ons geld en kiezen vaker voor comfort in plaats van de traditionele camping.

Lekker op vakantie gaan blijft natuurlijk vooral een kwestie van relaxen, en het lijkt er op dat we er steeds beter voor gaan zorgen dat het ook inderdaad optimaal genieten is. We zorgen het liefst dat we ergens zijn met WiFi zodat we overal online zijn. Dat is een van de redenen dat je bij ons geld kunt verdienen met vragenlijsten op een manier die overal goed werkt: we maken immers steeds vaker gebruik van onze mobieltjes. Ook voor online enquêtes. Wij bekeken een aantal andere vakantietrends voor je.

De Nederlandse vakantietrends

Als eerste blijkt uit onderzoek dat we steeds minder voor de camping kiezen. Het was ooit het standaardbeeld van de Nederlandse vakantieganger: de vakantie met de tent, maar we kiezen steeds minder voor de open lucht. In plaats daarvan zoeken we het hotel op. We zijn duidelijk op zoek naar comfort.

Verder blijkt de auto het populairste vervoersmiddel om op vakantie te gaan. Hier kiezen we dus voor het gemak van zelf reizen, in plaats van afhankelijkheid van trein of vliegtuig. Bijna 55% gebruikt de auto op vakantie, zo blijkt uit onderzoek van het CBS dat online is gepubliceerd. Het zal je niet verbazen dat we voor langere afstanden wel vaker het vliegtuig kiezen.

Zo kun je geld verdienen

De keuze voor een hotel compenseren we weer door steeds vaker weer dicht bij huis op vakantie te gaan. Zo verdienen we het geld weer terug door te besparen op de afstand. Frankrijk is nog steeds het populairst, maar dat blijft redelijk stabiel, terwijl onze directe buren steeds populairder worden. Inderdaad: Duitsland is hard bezig Frankrijk in te halen. We kiezen dus voor lekker makkelijk naast de deur op vakantie bij onze Oosterburen.


Wat vind jij van vakantie?

Uit onderzoek blijkt verder dat vorig jaar bijna 8,4 miljoen Nederlanders voor 4 nachtjes - of meer - naar het buitenland gingen in de zomerperiode. Om een goed beeld te krijgen van de meningen over hoe een ideaal uitje er uit ziet, of op welke manier we het liefst de deur uit gaan, doen wij bij OpinieLand ook online onderzoeken.

Met deze online enquêtes kunnen we een goed beeld krijgen van jouw mening over vakanties. En door je mening te geven in de onderzoeken kun je ook nog eens geld verdienen om bijvoorbeeld de volgende vakantie trip mee te financieren, of om helemaal goed voorbereid op reis te gaan.

« Terug naar Blog

Registreer vandaag!

of voer hier je gegevens in
Selecteer geslacht
Ik heb het Privacybeleid en de Algemene Voorwaarden gelezen, begrepen en akkoord bevonden. Ik begrijp dat ik e-mails zal ontvangen over relevante enquêtes en updates van het lidmaatschap als ik gebruik wil maken van de dienst.
Ik geef toestemming voor het verzamelen, gebruiken en delen van mijn profielgegevens ten behoeve van deelname aan marktonderzoek. U kunt zich te allen tijde uitschrijven.