« Terug naar Blog

Vier manieren om de nazomer-dip te voorkomen


Hoe je er voor zorgt dat je vol energie blijft

Voor veel mensen zijn de vakanties weer ten einde, dat betekent: weer aan het werk, de kinderen weer naar school en minder zon, zo zien we helaas. Het moeilijkste is dan vol energie te blijven. We doen alle moeite onszelf op te laden in de vakantie, maar zijn we al die nieuwe energie, ideeën en voornemens weer heel snel kwijt. Hier zijn vier simpele manieren die je kunt gebruiken om je vitaliteit vast te houden en de beruchte nazomer-dip te voorkomen.

Heb jij zelf ook last vast het einde van de vakantie? De mensen die deze tips al opvolgen zijn vaak het actiefst. Hoe we omgaan met veranderingen in ons leven is een van de dingen die we bij OpinieLand onderzoeken. Door jouw antwoorden in onze vragenlijsten kunnen we dingen veranderen. Bovendien kun je met het meedoen ook nog eens mooie prijzen winnen, of bijvoorbeeld vouchers voor webshops verdienen.

We geven je alvast één algemene tip om gezond de zomer uit te komen: houd je zomerse ideeën vast, en zoek naar manieren om nieuwe plannen uit te voeren. De grootste val is namelijk dat we direct terugvallen in de sleur, waar we net aan ontsnapt waren.

1: Zorg dat je nu al activiteiten plant

Na de zomer direct activiteiten plannen met vrienden zorgt er voor dat je zelf de controle houdt over je leven. Niets is zo vervelend als het idee hebben dat in september alweer het hele jaar voor je vast ligt. Dat kun je voor zijn door zelf het initiatief te nemen. Zo weet je zeker dat er dingen aankomen die jij graag wilt doen, met je beste vrienden. En, stiekem zorg je zo direct voor een goed excuus als iemand anders je later meevraagt en jij geen zin hebt.

2: Neem een nieuw idee mee naar je werk

Voorkom dat je op je werk weer direct in de vaste sleur van alledaagse werkzaamheden en vergaderingen terecht komt. Neem een fris idee mee naar je werk, en stel voor de zaken eens anders aan te pakken. Je zult zien: als je daarbij direct aangeeft hoe je daarmee geld gaat verdienen, dan is je baas vaak veel positiever over veranderingen dan je misschien denkt.

Een goede tip is de manier van ‘stand-up’ vergaderen: niemand mag zitten, zo blijven vergaderingen kort en bondig. Daar wordt iedereen blij van, en het bespaart je kostbare vakantie-energie.

3: Stel een schema op

Uit onderzoek blijkt dat het vooruit plannen van activiteiten helpt om te zorgen dat je de dingen blijft doen die jij leuk vindt. Ook een goed schema opstellen helpt daarbij. We geven toe: dit lijkt heel saai, maar het scheelt je een hoop zorgen.

Als je ook de huishoudelijke taken een plek geeft weet je precies waar je aan toe bent, duurt het nooit te lang en heb je ook het volgende uitje al weer precies in het vooruitzicht.

Dit helpt nog beter als je kinderen hebt: dan weet het hele gezin wat er gedaan moet worden, en hoe je zelf niet steeds alles te blijven onthouden. Steeds iedereen overal aan helpen herinneren is namelijk de grootste energievreter.

4: Maak het huis aan kant

En dit zet je natuurlijk in je schema.

Zorg er in ieder geval voor dat de vakantiespullen niet meer rondslingeren, en dat je altijd alles kunt vinden. Het kan soms veel te lang duren voordat je een paar schoenen vindt, of je huissleutels. Dat je dan de dag begint met te laat komen is tot daar aan toen, maar het zorgt er vooral voor dat je steeds achter de feiten aan blijft lopen. En niets maakt je dag zo vervelend als het idee dat je er steeds maar taken liggen te wachten. Dat je al je vakantie-energie zo goed kunt gebruiken is de beste beloning!We zoeken bij OpinieLand door middel van onze online vragenlijsten ook steeds naar manieren om het leven makkelijker te maken. Door bij ons mee te doen aan de onderzoeken verdien je geld, zorg je dat bedrijven direct veranderingen kunnen doorvoeren en heb je altijd wat leuks te doen online. Op die manier zorgen wij er voor dat je bij ons altijd op een goede manier bezig bent en bijdraagt gezondere manieren van leven.

 

« Terug naar Blog

Registreer vandaag!

of voer hier je gegevens in
Selecteer geslacht
Ik heb het Privacybeleid en de Algemene Voorwaarden gelezen, begrepen en akkoord bevonden. Ik begrijp dat ik e-mails zal ontvangen over relevante enquĂȘtes en updates van het lidmaatschap als ik gebruik wil maken van de dienst.
Ik geef toestemming voor het verzamelen, gebruiken en delen van mijn profielgegevens ten behoeve van deelname aan marktonderzoek. U kunt zich te allen tijde uitschrijven.