« Terug naar Blog

Vijf Nederlandse films die je gezien moet hebben


Wat vind jij een goede film? En een goede Nederlandse film? Voor het antwoord op dit soort vragen doen we op OpinieLand steeds onderzoek naar de voorkeuren van onze leden. Door middel van enquêtes krijgen we zo een beeld van de interesses van Nederland. En die antwoorden worden dan weer gebruikt om het aanbod bij te sturen.

Het meedoen aan online enquêtes heeft dus echt invloed: alle antwoorden nemen we mee om elke dag producten en diensten te verbeteren.

Om je alvast maar wat tips te geven voor een aantal Nederlandse films geven we je hier vijf films die je zeker gezien moet hebben.

De must-sees van de Nederlandse cinema

Dé Nederlandse film is natuurlijk Turks Fruit, met Rutger Hauer en Monique van der Ven. De film werd geregisseerd door Paul Verhoeven en ook Jan de Bont werkte aan de totstandkoming van dit meesterwerk mee. Of is de nummer één film toch Soldaat van Oranje, de film van inderdaad ook Paul Verhoeven met óók Rutger Hauer in de hoofdrol? Beide films werden gebaseerd op Nederlandse romans en lanceerden uiteindelijk de internationale carrières van vooral Verhoeven en Hauer. Ook Jan de Bont behaalde later overzees succes, met de film Speed.

Als we de site Alle Lijstjes mogen geloven zijn er nog drie films die de top-5 volmaken. De film Spoorloos is gebaseerd het boek Het Gouden Ei van Tim Krabbé en werd vanwege het grote succes ook vertaald naar buitenlandse versies.

Regisseur Eddy Terstal regisseerde Simon, en verdient met die film uit 2004 een plek in de top van de allerbeste Nederlandse films. De aangrijpende film won maar liefst vier Gouden Kalveren. Mike van Diem regisseerde een andere must-see: Karakter. De film, gebaseerd op het boek van Bordewijk, won een Oscar als ‘beste buitenlandse film’. p>

Enquêtes maken het filmaanbod alleen maar beter

De film van Terstal laat zien dat er ook deze eeuw nog goede Nederlandse klassiekers gemaakt worden. En het Nederlandse filmaanbod wordt alleen maar uitgebreider en beter. We hopen dat jullie filmervaring ook steeds beter wordt, en het houden van online enquêtes helpt daarbij. Zo kunnen we zorgen dat je ervaring in de bioscoop of thuis ook echt beter wordt.

Niet alleen de films, maar ook de zalen, of televisieapparatuur kunnen we verbeteren met onze onderzoeken. Jouw antwoorden in de enquêtes dragen bij aan nieuwe innovaties, en je verdient er ook nog eens geld mee. Dat kan omdat we je voor elke ingevulde enquête een beloning geven als waardering voor je hulp bij het beter maken van het filmaanbod.

« Terug naar Blog

Registreer vandaag!

of voer hier je gegevens in
Selecteer geslacht
Ik heb het Privacybeleid en de Algemene Voorwaarden gelezen, begrepen en akkoord bevonden. Ik begrijp dat ik e-mails zal ontvangen over relevante enquêtes en updates van het lidmaatschap als ik gebruik wil maken van de dienst.
Ik geef toestemming voor het verzamelen, gebruiken en delen van mijn profielgegevens ten behoeve van deelname aan marktonderzoek. U kunt zich te allen tijde uitschrijven.